Classics Jane Austen Collection

Thảo luận trong 'Sách tiếng nước ngoài' bắt đầu bởi poppy_chip, 2/10/13.

 1. poppy_chip

  poppy_chip Sinh viên năm IV


  Jane Austen (16 December 1775 – 18 July 1817) was an English novelist whose works of romantic fiction, set among the landed gentry, earned her a place as one of the most widely read writers in English literature, her realism and biting social commentary cementing her historical importance among scholars and critics.

  Austen lived her entire life as part of a close-knit family located on the lower fringes of the English landed gentry. She was educated primarily by her father and older brothers as well as through her own reading. The steadfast support of her family was critical to her development as a professional writer. Her artistic apprenticeship lasted from her teenage years until she was about 35 years old. During this period, she experimented with various literary forms, including the epistolary novel which she tried then abandoned, and wrote and extensively revised three major novels and began a fourth. From 1811 until 1816, with the release of Sense and Sensibility (1811), Pride and Prejudice (1813), Mansfield Park (1814) and Emma (1815), she achieved success as a published writer. She wrote two additional novels, Northanger Abbey and Persuasion, both published posthumously in 1818, and began a third, which was eventually titled Sanditon, but died before completing it.

  Austen's works critique the novels of sensibility of the second half of the 18th century and are part of the transition to 19th-century realism. Her plots, though fundamentally comic, highlight the dependence of women on marriage to secure social standing and economic security. Her work brought her little personal fame and only a few positive reviews during her lifetime, but the publication in 1869 of her nephew's A Memoir of Jane Austen introduced her to a wider public, and by the 1940s she had become widely accepted in academia as a great English writer. The second half of the 20th century saw a proliferation of Austen scholarship and the emergence of a Janeite fan culture.
  ***

  Candy225

  Thành viên mới

  Northanger Abbey
  By Jane Austen, 1817
  No one who had ever seen Catherine Morland in her infancy would have supposed her born to be an heroine. Her situation in life, the character of her father and mother, her own person and disposition, were all equally against her. At fifteen, appearances were mending; she began to curl her hair and long for balls; her complexion improved, her features were softened by plumpness and colour, her eyes gained more animation, and her figure more consequence. Her love of dirt gave way to an inclination for finery, and she grew clean as she grew smart; she had now the pleasure of sometimes hearing her father and mother remark on her personal improvement.

  File attached included one PDF version and one PRC version.
   

  Các file đính kèm:

 2. poppy_chip

  poppy_chip Sinh viên năm IV

  NatPhung
  Thủ thư

  [​IMG]

  Persuasion
  (1817)
  Jane Austen

  Differing from Austen's other novels in adopting a more sober tone, this one describes the ordeals of Anne Elliot, who has been persuaded by her family to reject Captain Wentworth. The novel opens several years later, when she is 27 and still unattached.
   

  Các file đính kèm:

 3. sun1911

  sun1911 Lớp 11

  chuot_chit
  Thành viên mới  Sense and Sensibility
  Jane Austen

  Một trong hai tác phẩm nổi tiếng của Jane Austen. Thực ra mình đã đọc truyện bằng tiếng Việt, nhưng bằng tiếng Anh thì chưa.

  (^_^)
   

  Các file đính kèm:

 4. sun1911

  sun1911 Lớp 11

  hho
  Sinh viên

  [​IMG]

  Mansfield Park
  Jane Austen
  (1814)

  At the age of ten, shy, vulnerable Fanny Price leaves behind her impoverished family in Portsmouth to go and live with her rich relatives at Mansfield Park.

  Growing up with her cousins Tom, Edmund, Maria and Julia, she is aware that she is different from them and that her place in society cannot be taken for granted, although she is not treated unkindly. A dashing couple from London, Mary Crawford and her brother Henry, enter this stable, rural world. They succeed in dazzling everyone ant Mansfield Park, except for Fanny, who sees through their shallow veneer. Throughout the dramatic events that follow it is she who is able the bring back some stability to the ruptured lives of those around her.

  One of the great novels of the nineteenth century, Mansfield Park echoes Jane Austen's fears and awareness of the dawn of a modern age, which was to bring about a complete break from the old country traditions and way of life.
   

  Các file đính kèm:

 5. koolbear44

  koolbear44 Mầm non

  Vì trên diễn đàn chưa có bản tiếng Anh các tác phẩm của Jane Austen nên mình upload một số tác phẩm của bà cho bạn nào muốn đọc bản gốc của truyện.

  Pride and Prejudice

  Truyện được yêu thích nhất trong số các tác phẩm của Jane Austen. Truyện kể về cuộc đối đầu giữa Elizabeth Bennet, con gái của một gia đình trung lưu, và Fitzwilliam Darcy, một địa chủ giàu có. Mặc dù họ để tâm tìm hiểu lẫn nhau, tác giả đã đảo ngược ý niệm thông thường về "thuở ban đầu": tính kiêu hãnh về giai cấp và tài sản của mình cùng định kiến về vị thế thấp kém của gia đình Elizabeth khiến anh Darcy lúc đầu muốn tránh xa cô, trong khi cô Elizabeth cũng kiêu hãnh vì lòng tự trọng của mình và có định kiến về cung cách trưởng giả của Darcy, trở nên một người con gái không giống như những người con gái khác chung quanh anh Darcy. Elizabeth, với cá tính nhậy bén, dí dỏm và cứng cỏi, được xem là một trong những nhân vật lôi cuốn nhất trong nền văn học Anh

  Emma
  Cùng với truyện Kiêu hãnh và định kiếnLý trí và tình cảm, Vui lòng đăng nhập hoặc đăng ký để xem linkmma tạo nên một bộ ba tiểu thuyết đặc sắc của Jane Austen, mỗi tiểu thuyết có nét độc đáo riêng tuy có cùng điểm chung: mỗi truyện trình bày một "nữ anh hùng". Trong khi nhân vật chính trong Kiêu hãnh và định kiến là người cứng cỏi, đầy kiêu hãnh; trong Lý trí và tình cảm là người phóng khoáng, sống toàn tâm cho tình cảm; thì Emma là người khác hẳn: giàu có hơn, độc đoán hơn, cứ mãi suy đoán hàm hồ rồi dựa trên những suy đoán này mà cố làm mai cho hết người này qua người khác trong khi nhất quyết mình sẽ không bao giờ kết hôn.

  Sense and Sensibility

  xoay quanh hai chị em Elinor và Marianne. Trong khi cô chị Elinor chủ yếu sống dựa vào lý trí (nhận thức), luôn cẩn trọng, biết cách tự kiềm chế vui buồn; cô em Marianne hành xử theo cách vô cùng lãng mạn theo ý tình của mình, buông thả vào những cảm nhận đến mức khinh suất - một tố chất tạo cho tác giả phạm trù rộng rãi để châm biếm và cảm thông. Làm thế nào mỗi cô thiếu nữ ứng phó với bất hạnh trong tình cảm và rút tỉa được những bài học cho mình đã tạo nên mấu chốt cho câu chuyện. Mặc dù Marianne, với thái độ bất cần quy ước xã hội có thể trở nên hấp dẫn với người đọc trong thời đại phóng khoáng, tác giả có ý đề cao nhân vật Elinor. Ảnh hưởng của cha mẹ đối với con cái (hoặc quá nuông chiều hoặc quá khe khắt) trong giai đoạn này ở Vui lòng đăng nhập hoặc đăng ký để xem linkước Anh cũng được trình bày khá rõ nét.

  Persuasion

  Trong khi Pride and Prejudice thường được được xem là truyện nổi tiếng nhất của Jane Austen, một số người đọc cho biết họ thích nhất Persuasion trong số các tác phẩm của tác giả. Điều này cho thấy Persuasion có một chỗ đứng nhất định trong văn học. Câu chuyện xoay quanh cô Anne Elliot, con gái thứ hai của Tòng nam tước Walter Elliot, bị người cha và chị khinh rẻ (có ý kiến so sánh như là Cinderella!). Tám năm về trước, Anne và anh Wentworth tha thiết yêu nhau trong khi anh này còn nghèo, không có gia sản, chưa có sự nghiệp. Vì nghe theo lời thuyết phục của Phu nhân Russell, người đóng vai trò mẹ đỡ đầu của cô, cho rằng Wentworth không xứng đáng, Anne cắt đứt quan hệ tình cảm với Wentworth. Bây giờ, Wentworth trở về sau khi hòa bình được tái lập, trong tư cách một đại tá với chiến công hiển hách và một gia sản to tát nhờ tiền thưởng trong cuộc chiến. Cùng lúc, người cha đang lâm vào cảnh nợ nần do chi tiêu phung phí. Trong khi ấy, người thừa kế tài sản và tước vị của Ngài Wentworth là anh Elliot bắt lại mối quan hệ với gia đình ông và có ý muốn cưới Anne. Liệu Anne sẽ bị thuyết phục bởi viễn cảnh làm Phu nhân một tòng nam tước và cũng là bà chủ một gia sản to tát, hay cô lại bị Phu nhân Russell thuyết phục nhầm lẫn, hay cô sẽ thuyết phục anh Wentworth kiềm chế sự ghen tị và mặc cảm đối với anh Elliot mà nối lại cuộc tình?
   

  Các file đính kèm:

 6. Haleynguyen2204

  Haleynguyen2204 Lớp 2

  Emma
  Lady Susan
  Love and Friendship and Other Early Works
  Mansfield Park
  Northanger Abby
  Persuasion
  Pride and Prejudice
  Sense and Sensibility

  Enjoy! :)
   

  Các file đính kèm:

 7. kuroz

  kuroz Mầm non

  [​IMG]

  The Complete Novels
  by Jane Austen, Karen Joy Fowler (Introduction)

  Now in Penguin Classics - a treasure trove of Jane Austen's novels

  Few novelists have conveyed the subtleties and nuances of their own social milieu with the wit and insight of Jane Austen. Here in one volume are her seven great novels: Sense and Sensibility, Pride and Prejudice, Mansfield Park, Emma, Northanger Abbey, Persuasion, and Lady Susan.

  Through her vivacious and spirited heroines and their circle, Austen vividly portrays English middle-class life as the eighteenth century came to a close and the nineteenth century began. Each of the novels is a love story and a story about marriage – marriage for love, for financial security, for social status. But they are not romances; ironic, comic, and wise, they are masterly evocations of the society Jane Austen observed.

  This beautiful volume covers the literary career of one of England's finest prose stylists of any century.
   

  Các file đính kèm:

Chia sẻ trang này