The Roman Empire and the Silk Routes by Raoul McLaughlin

Thảo luận trong 'Sách tiếng nước ngoài' bắt đầu bởi tulipviet, 4/4/19.

 1. tulipviet

  tulipviet Sinh viên năm II

  [​IMG]
  Book: The Roman Empire and the Silk Routes: The Ancient World Economy and the Empires of Parthia, Central Asia and Han China
  Author: Raoul McLaughlin
  Publisher: Pen and Sword (November 4, 2016)

  The Roman Empire and the Silk Routes investigates the trade routes between Rome and the powerful empires of inner Asia, including the Parthian regime which ruled ancient Persia (Iran). It explores Roman dealings with the Kushan Empire which seized power in Bactria (Afghanistan) and laid claim to the Indus Kingdoms. Further chapters examine the development of Palmyra as a leading caravan city on the edge of Roman Syria and consider trade ventures through the Tarim territories that led Roman merchants to Han China. The Han Empire of ancient China matched that of Rome in scale and possessed military technology surpassing that of Roman legions. The Han established a system of Central Asian trade routes known as the Silk Road that carried eastern products as far as Persia and the frontiers of the Roman Empire. This is the first book to address these subjects in a single comprehensive study. It explores Rome’s impact on the ancient world economy and reveals what the Chinese and Romans knew about their rival Empires.

  Cuốn sách The Roman Empire and the Silk Routes điều tra về các tuyến giao thương giữa Rome và các đế chế hùng mạnh ở trong châu Á, bao gồm cả chế độ Parthian cai trị Ba Tư cổ đại (ancient Persia) (Iran). Nó khám phá các thỏa thuận của La Mã (Roman) với Đế quốc Kushan, nơi nắm quyền lực ở Bactria (Afghanistan) và đưa ra yêu sách cho Vương quốc Indus. Các chương tiếp sau xem xét sự phát triển của Palmyra như một caravan city hàng đầu ở rìa của Roman Syria và xem xét các cuộc buôn bán mạo hiểm thông qua các lãnh thổ Tarim dẫn các thương nhân Roman đến nhà Hán ở Trung Quốc(Han China). Vương triều nhà Hán của Trung Quốc cổ đại ngang hàng với quy mô của Rome và sở hữu công nghệ quân sự vượt trội so với các quân đoàn La Mã. Nhà Hán đã thiết lập một hệ thống các tuyến đường thương mại Trung Á được gọi là Con đường tơ lụa mang các sản phẩm phía đông đến tận Ba Tư và biên giới của Đế chế La Mã. Đây là cuốn sách đầu tiên đề cập đến những chủ đề này trong một nghiên cứu toàn diện duy nhất. Nó khám phá tác động của Rome đối với nền kinh tế thế giới cổ đại và tiết lộ những gì người Trung Quốc và La Mã biết về Đế chế đối thủ của họ.
   

  Các file đính kèm:

  Chỉnh sửa cuối: 4/4/19
  lydunhien, TranS, fox18 and 2 others like this.

Chia sẻ trang này